Wat is het geheim van juist voedsel consumeren?

Detail van de Vraag
Wat is het geheim van juist voedsel consumeren?
Antwoord

Beste Broeder/ Zuster,

Allah wilt voor hetgeen Hij de mens heeft gegeven, dankbetuiging. Verspillen gaat hier tegen in en toont aan dat men deze gunst te ligt neemt. Economisch zijn hierentegen, is een teken van respect jegens deze gunst.

Economisch zijn is zowel een mentale dankbetuiging, als een dienst jegens de barmhartigheid van Allah in deze gunst, als een duidelijk teken van reden tot vermeerdering, als voor het lichaam een gezond dieet, als een gunst om mentale bedelarij te voorkomen, als een reden om de smaak in het gegevene te proeven en als een reden om de gunsten waarbij er ogenschijnlijk geen smaak in zit, de smaak er van te laten proeven (bv. brood). Verspilling hierentegen, omdat het tegen al het eerder genoemde ingaat, zorgt voor kwalijke resultaten. Economisch zijn en genoegen nemen is de passende handeling voor Allah’s wijsheid. Deze twee laten de smaak als een wachter dienen en belonen hem ook daarnaar. Verspilling zorgt ervoor dat men tegen deze wijsheid ingaat, waardoor de mens snel wordt gestraft door bv. misselijkheid en eet men niet meer daadwerkelijk voor de smaak. [qtip:(1)| De Flitsen, Negentiende Flits]

Het neppe hongergevoel dat ontstaat door de verschillende eetsoorten, laat men meer eten, wat resulteert in het slecht kunnen verteren van het eten, wat uiteindelijk tot ziekte leidt.

 


(1) De mond is een wachter die het eten doorlaat, terwijl de maag de koning is; de maag is namelijk het orgaan waar het eten uiteindelijk in terecht komt en het eigenlijke proces in plaatsvindt. Het eten consumeren enkel om de smaak geeft de wachter (de mond) tien seconden langer smaak, terwijl de maag en het lichaam daardoor veel last ondervinden, zoals het moeilijk verteren.

İslam Geloof

Auteur:
İslam Geloof
Onderwerp Categorieën:
Read 3.717 times
In order to make a comment, please login or register
GERELATEERDE VRAGEN
MEEST GESTELDE VRAGEN