Wanneer men depressief is, is dat een vrijbrief om niet te bidden?

Detail van de Vraag
Wanneer men depressief is, is dat een vrijbrief om niet te bidden?
Antwoord

Beste Broeder/ Zuster,

Het beleven van een depressie is geen excuus om niet te bidden. Dat houdt in dat men, hoe moeilijk het ook lijkt, zal moeten bidden. Hieraan toevoegend; het bidden zal er geheid voor zorgen dat je sneller uit een depressie komt.

In de heilige Koran vertelt Allah ons hoe we met depressies, stress, etc. het beste kunnen omgaan.

“In surah Ra’d vers 28 zegt Allah dat de harten van de mensen alleen in de herdenking van Allah rust zullen vinden”.

Er is niets wat een mens gelukkiger kan maken dan het herdenken van Allah. Dit betekent dat wij inzien hoe machteloos, behoeftig en radeloos wij zijn en daardoor onze vlucht zoeken in Zijn oneindige barmhartigheid. In onze machteloosheid schuilt een zeer grote kracht, want door die machteloosheid en behoeftigheid kunnen wij een beroep doen op Zijn barmhartigheid. En de barhartigheid van Allah, de vergevingsgezindheid van Allah is groter dan al onze problemen en al onze zonden!

Er zijn ook talloze hadith van onze Profeet (v.z.m.h.) over dit onderwerp; onze Profeet (v.z.m.h.) duidt dit aan in de volgende hadiths;

“Veel piekeren en zich zorgen maken brengen vele ziektes met zich mee”

 “Onder al het geschapene is er niets slechter en heftiger dan zorg/ongerustheid” [qtip:(1)| Önder Çağıran, Tıbbi Nebevi, 1. druk, Boğaziçi Yayınları, İstanbul 1996]

Het is belangrijk om te weten dat onze Profeet Mohammed Mustafa (v.z.m.h.) ons erop wijst dat Allah geen ziekte heeft geschapen die geen remedie heeft.

Voor een diepgaand en duidelijk uitleg over de waarheid achter ziektes raden we je het boek van Said Nursi ''Zegeningen voor de zieken'' aan.

İslam Geloof

Auteur:
İslam Geloof
Onderwerp Categorieën:
Read 10.479 times
In order to make a comment, please login or register
GERELATEERDE VRAGEN
MEEST GESTELDE VRAGEN