Waarvoor leef ik?

Detail van de Vraag
Ik ben op zoek naar teksten in de Koran die gaan over het doel van het leven.
Antwoord

Beste Broeder/ Zuster,

God heeft de mens geschapen als een schepsel met bewustzijn- het hele bestaan uit haar dankbetuiging met de taal van hun daden en prijzen Hem waardig aan zijn Roem- zo ook wilt Hij dat de mens deelneemt in de rij van het zelfde gemeenschappelijke gebed en met zijn woorden en daden zijn taak als dienaar uitvoert. In vers “En Ik heb de jinn’s en de mensen alleen geschapen opdat zij Mij aanbidden[en dienen]” [qtip:(1)| Soera: al-Dhariyat, 51/56] is deze waarheid benadrukt. Wanneer men vanuit deze uitgangspunt bekijkt, is te zien dat het leven in deze wereld buiten het wil van de mens is en het hem opgelegd is. In vers “[Hij] Die de dood en het leven schiep opdat Hij jullie kan beproeven, wie van jullie het best in daden is…][qtip:(2)| Soera: al-Mulk, 67/2] is benadrukt dat de mens onderhevig is aan een beproeving door God en dat de dood en het leven een deel is van deze beproeving.

Dus het leven op deze wereld is ten behoeve van de beproeving.

Nu het aspect vanuit de mensen van het leven op deze wereld;

Ieder mens heeft in deze wereldse leven een specifiek wereld voor zichzelf en een reden voor dit leven. Zoals deze specifiek wereld van een persoon een gestalte neemt naargelang zijn gedachte, zo ook vormt zijn doel van het leven naargelang zijn innerlijke verlangen. Zoals de wereld andere kleuren aanneemt naargelang de kleuren van de glazen van een bril, zo ook neemt de specifieke wereld van een persoon de kleur aan naargelang de kleuren van de glazen van hart in zijn innerlijke wereld. Voor sommigen is het donker, voor sommigen is het helder, voor sommigen is het lente, voor sommigen is het herfst, voor sommigen is het een glimlachende leven, voor sommigen is het wenen vol verdriet, voor sommigen is het een akker voor het hiernamaals, voor sommigen is het een prachtige weiden voor dieren, voor sommigen is het een Goddelijke brief waar een lering uit gehaald moet worden, voor sommigen is het een wens voor zijn lusten en verlangens… sommigen eten om in leven te blijven zodat hij zijn taal als dienaar kan vervullen, sommigen leven om te kunnen eten..

Samengevat, het koers aanhouden zoals het vers hieronder aangeeft zal voorzeker aan het wereldse leven een betekenis toevoegen..

“Iedereen zal de dood beproeven. Echter, pas op de Dag der Opstanding wordt jullie je beloning ten volle uitbetaald. Degene die van het Vuur wordt weergehouden en de Tuin wordt binnengeleid, die zegeviert. Het wereldse leven is niet anders dan het gerief van de [misleidende] illusie.”[qtip:(3)| Soera: al-Imran, 3/185]

İslam Geloof

Auteur:
İslam Geloof
Onderwerp Categorieën:
Read 6.010 times
In order to make a comment, please login or register
GERELATEERDE VRAGEN