Waarom is ongepast straffen schadelijk voor het gevoel dat men heeft?

Detail van de Vraag
Waarom is ongepast straffen schadelijk voor het gevoel dat men heeft?
Antwoord

Beste Broeder/ Zuster,

Boosheid is een gevoel dat iedereen bezit. Met dit gevoel kan een mens zich van verschillende gevaren beschermen. Echter, als dit gevoel niet beheerst wordt, kan dit negatieve gevolgen hebben.

Straffen kan onbedoelde gevolgen hebben. Als een kind wordt gestraft, kan zijn boosheid toenemen. Wanneer een kind zijn gevoelens niet kan uiten tegen de straffer, zal hij dit gevoel fysiek uiten, bijvoorbeeld door zijn vuisten de ballen. Kinderen die dit gevoel onderdrukken, blijken deze agressie ergens anders te uiten, bijvoorbeeld op anderen.

Het is belangrijk te benadrukken dat van kinderen wiens agressie gevoel is onderdrukt, op een latere leeftijd kan ontvlammen. Voornamelijk de docenten blijken aan te geven dat leerlingen die veel agressie dragen, vooral thuis door het straffen van deze kinderen -waarmee hun gevoelens worden onderdrukt- tot stand is gekomen.

Om deze reden is het belangrijk goed te blijven communiceren met de mensen om ons heen. Verder is het belangrijk om dit gevoel juist te doen inzetten. Een mes is op zich niet slecht, maar als het slecht wordt ingezet, is het resultaat slecht. Zo ook is het gevoel agressie niet slecht, maar als het slecht wordt ingezet, is het resultaat ervan slecht [qtip:(1)|Said Nursi, De Woorden]. Zo kan agressie ingezet worden om onrechtvaardigheid te bestrijden, wat het resultaat mooi maakt.

İslam Geloof

Auteur:
İslam Geloof
Onderwerp Categorieën:
Read 5.382 times
In order to make a comment, please login or register
GERELATEERDE VRAGEN
MEEST GESTELDE VRAGEN