Is verliefdheid binnen de Islam toegestaan?

Detail van de Vraag
Ik wil weten wat de islam over verliefdheid zegt of het haram is of halal is
Antwoord

Beste Broeder/ Zuster,

Verliefd zijn is geen zonde. Er is een Hadith die luidt: Iemand die verliefd wordt op een meisje/vrouw en die alleen voor zichzelf houd zonder aan iemand te vertellen en ook zo overlijdt, is een Martelaar. [qtip:(1)| Kenzi’lummal, h.nr:7000; meer info over deze hadith zie Aclunî,2/263] Volgens Sahavî is deze overlevering vertrouwbaar. [qtip:(2)| zie el-Makasidu’l-hasene,1 (220)]

Zoals men weet, is liefde een emotie die niet te beheersen is; het is iets dat recht uit het hart komt. Men kan niet zelf kiezen op wie men verliefd zal worden.

Aan haar/hem denken zonder dat men het beseft, is toegestaan, echter mag men belangrijke rituelen niet opofferen om enkel aan de persoon te denken waar hij/zij verliefd op is. Als men de gelegenheid heeft om met deze persoon te trouwen, kan men haar binnen de Islamitische regels verzoek doen te trouwen.

Mocht dit niet mogelijk zijn, dan is dit men door Allah niet gegund. Men behoort dan het beste van Allah te vragen en smeekbeden te verrichten om met de meest geschikte persoon volgens de Islam te trouwen.

Wat voor ons het beste is, kunnen wij niet weten. Het is mogelijk dat wat we vandaag wensen, later betreuren. Om deze reden hoort men geduldig te zijn met wie men zal trouwen ensmeken met –volgens de Islam- de beste persoon te trouwen.

De moeder van Meryem (Maria) had een zoon gewenst. Toen Allah haar een dochter had geschonken, was ze droevig. Als haar gevraagd zou worden of zijn één Meryem of tientallen andere jongens wilde, dan zou ze voor haar enkele dochter kiezen; zij is namelijk de moeder van Profeet Isa (Jezus) geworden. Om deze reden behoort men ten alle tijden het beste van Allah te vragen.

İslam Geloof

Auteur:
İslam Geloof
Onderwerp Categorieën:
Read 20.319 times
In order to make a comment, please login or register
GERELATEERDE VRAGEN
MEEST GESTELDE VRAGEN