Is verbeelding van een zonde, ook daadwerkelijk een zonde?

Detail van de Vraag
Is verbeelding van een zonde, ook daadwerkelijk een zonde?
Antwoord

Beste Broeder/ Zuster,

De duivel laat sommige mensen die gevoelig zijn en een gevoelig hart hebben, verbeelding over een zonde verwarren met daadwerkelijke zonde. Hij laat het denkbeeldige slechte als een bevestiging van het slechte zien. Hij laat slecht denken over goede personen en heilige dingen.

Wat mogelijk zou kunnen zijn, laat de duivel ook mogelijk in het verstand zien, waardoor deze persoon twijfels krijgt over zijn geloof. Hierdoor zal deze persoon denken dat hij dwalend is en zijn nabijheid tot het geloof is verdwenen; hierna zal hij ontmoedigd zijn waarna hij het speeltje van de duivel zal worden. De duivel zal zijn ontmoediging, zijn zwakke persoonlijkheid en zijn verwarring gebruiken, waardoor deze persoon of gek zal worden of zal dwalen door “eenmaal dwalende, altijd een dwalende” te zeggen.

Om van deze misleiding van de duivel te ontkomen, zal een voorbeeld worden gegeven. Net zoals in de spiegel een slang niet bijt, een vuur niet doet branden en viezigheid men niet vies maakt, net zo zal in de spiegel van de gedachte de weerspiegeling van de zonde en de schaduw van dwaling en de inbeelding van verkeerde woorden, het geloof niet aantasten en veranderen en de moraal niet doen breken. Het volgende is namelijk een bekend gezegde dat algemeen geldt:

“Net zoals de verbeelding van vloeken, geen vloeken is, net zo is de verbeelding tegen Allah in te gaan, niet daadwerkelijk tegen Allah ingaan, en ook zo is de verbeelding van dwaling geen dwaling.” [qtip:(1)| Said Nursi, De Flitsen: De Dertiende Flits]

İslam Geloof

Auteur:
İslam Geloof
Onderwerp Categorieën:
Read 6.006 times
In order to make a comment, please login or register
GERELATEERDE VRAGEN
MEEST GESTELDE VRAGEN