Trouwen met andere afkomst(colombiaanse)?

Detail van de Vraag
Ik heb een colombiaanse jongen leren kennen. We zijn ons meer gaan verdiepen in de islam en zijn uit elkaar gegaan en tonen berouw. Wanneer hij er klaar voor is wilt hij mijn vaders handvragen. Dit zouden binnen een halfjaar doen. Zodat wanneer we elkaar missen, niet weer op een haram gaan doen. Alleen waar ik bang voor ben is dat me vader nooit een colombiaan gaat accepteren. Mijn vader is zelf niet echt bezig met islam. Het is een hele goede jongen, hij wilt echt trouwen en ik.
Antwoord

Beste Broeder/ Zuster,

Geachte zuster / broeder,

Volgens het Islamitische oordeel is het Islamitische volk één, ongeacht het afkomst. Hieruit begrijpen wij dus dat er zoiets als nationalisme niet kan plaatsvinden tussen moslims, aangezien zij één volk zijn. De reden van uw vader is Islamitisch gezien dus ongeldig.

Echter, vanwege de hedendaagse cultuurverschillen, kan het zijn dat daar botsing in kan voorkomen. Als dit het geval is, kan een vader uiteraard zijn dochter adviseren om niet te trouwen, maar dit slechts omwille van cultuurverschillen waarin de kans tot toekomstige botsing er groot is.

İslam Geloof

Auteur:
İslam Geloof
Onderwerp Categorieën:
Read 7 times
In order to make a comment, please login or register
GERELATEERDE VRAGEN
MEEST GESTELDE VRAGEN