Mensen raden het mij af om een hoofddoek te dragen, wat moet ik doen?

Detail van de Vraag
Ik ben een meisje van 13 jaar. Ik heb er met mijn moeder over gehad of ik een hoofddoek moet dragen of niet, mijn moeder zei dat mensen me dan misschien niet met rust zouden laten. Ik wil wel een hoofddoek dragen, maar ik ben ook bang, en als ik het niet draag dan ben ik bang dat Allah dat niet goed vindt. Kunnen jullie mij alstublieft advies geven over wat ik zou kunnen doen?
Antwoord

Beste Broeder/ Zuster,

Dit is een onderwerp waar er bewust mee omgegaan moet worden. Zij die een hoofddoek draagt zonder hier de religieuze betekenis van te weten, is niets anders dan een doek dat op het hoofd wordt gedaan. Het is hierbij belangrijk om niet te letten op wat de mensen zeggen, maar op wat de Koran zegt. De Koran beveelt het volgende hierover aan de mens:

“En zeg tot de gelovige vrouwen dat zij ook haar ogen neergeslagen houden en hun passies beheersen, en dat zij haar schoonheid niet tonen dan hetgeen ervan zichtbaar moet zijn, en dat zij haar hoofddoeken over haar boezem laten hangen, en dat zij haar schoonheid niet tonen behalve aan haar echtgenoot of haar vader of de vader van haar echtgenoot, of haar zonen of de zonen van haar echtgenoot, of haar broeders, of de zonen van haar broeders, of de zonen van haar zusters of haar vrouwen, of haar slaven, of zulke mannelijke bedienden die geen geslachtsdrang hebben, of de jonge kinderen die van de naaktheid van een vrouw niets afweten. En laat haar niet met haar voeten slaan, opdat hetgeen zij van haar schoonheid bedekken openbaar moge worden. En wendt u allen tezamen tot Allah, o gelovigen, opdat gij moogt slagen.” [qtip:(1)| Koran, 24:31]

Tevens is voor de moslim een eerste principe, een meest belangrijke fundament, een meest aanzienlijke kracht en een meest wonderlijke succesmiddel oprechtheid(al-ikhlaas). De beschrijving van oprechtheid die door islamitische geleerde Bediuzzaman Said Nursi wordt gegeven is als volgt:

Jullie behoren omwille van Allah te handelen.

Als Hij tevreden is, dan heeft het misnoegen van de hele wereld geen ene waarde. Als Hij iets aanvaardt, dan is de afwijzing van het hele volk zinloos. Nadat Hij tevreden is en jullie accepteert, zal Hij - als Hij het wenst en Zijn wijsheid het vergt - ook volkeren jullie doen accepteren en hen tevreden stellen zonder dat jullie er om vroegen. Daarom hooft men in deze dienst rechtstreeks en alleen het welbehagen der Hoogste Gerechtigde als hoofddoel te nemen.

Verder raden wij u het volgende artikel aan om te lezen. In dit artikel wordt de waarde en betekenis van de versluiering duidelijk uitgelegd.

Uiteenzetting over de Versluiering

Het volgende artikel is ook belangrijk om de situatie van uw moeder beter te kunnen begrijpen.

Houden mijn ouders van me wanneer ze aangeven dat het beter is dat ik geen hoofddoek draag, terwijl het dragen van een hoofddoek beter is voor het hiernamaals?

İslam Geloof

Auteur:
İslam Geloof
Onderwerp Categorieën:
Read 6.545 times
In order to make a comment, please login or register