Mag je de Koran op je laptop/pc lezen in het arabisch maar dan in nederlandse letters? En krijg je hier ook een beloning voor?

Detail van de Vraag
.
Antwoord

Beste Broeder/ Zuster,

Elke daad die op de weg van Allah wordt verricht zal niet zonder resultaat zijn. Vooral het lezen van de Koran, wat de belangrijkste zaak is van het hele universum, zal niet onbeloond voorbijgaan.

Als zelfs het kijken naar de Koran letters beloond zal worden, dan zal het lezen van een boek die de betekenis van de Koran uitlegt zeker beloond worden.

Echter er is een verschil tussen het lezen van de Koran en het lezen van een Koranvertaling of het Arabische maar dan met Latijns geschrift.

Wat beter is, is het lezen van de Koran vanuit het originele en om het te begrijpen vanuit een geïnterpreteerde (exegese). Echter geen één Koranvertaling, exegese of geschreven met Latijns geschrift zal de plaats van de authentieke Koran innemen.

Tijdens het gebed (salah) moeten we de Koran vanuit het originele reciteren. De woord van Allah is het Arabische. De plaats die deze inneemt en de beloning ervan is uiteraard anders. Voor elk letter zal keer op keer beloning gegeven worden.

Allah die ons geschapen heeft, heeft de Koran in het Arabisch geopenbaard. Uiteraard kunnen wij, om de betekenis ervan te begrijpen, vertalingen in het Nederlands gaan lezen. Echter tijdens het rituele gebed (salah) moeten wij vanuit de Koran reciteren. Want de oorsprong van de Koran is Arabisch. Allah heeft de Koran in Arabisch geopenbaard. Dus het lezen van vertalingen, het lezen en het memoriseren vanuit het Latijns, zal dus nooit hetzelfde zijn.

İslam Geloof

Auteur:
İslam Geloof
Onderwerp Categorieën:
Read 9.007 times
In order to make a comment, please login or register