Kunt u enige informatie geven rondom helse torment?

Detail van de Vraag
Kunt u enige informatie geven rondom helse torment?
Antwoord

Beste Broeder/ Zuster,

De vele verschillende vormen van helse folteringen worden onderverdeeld in drie hoofdcategorieën. De eerste categorie die te binnen schiet als er aan helse tormenten gedacht wordt, is voornamelijk het branden van lichamen. De tweede categorie bestaat uit de kwellingen en smarten die vernomen zullen worden door zielen. De derde categorie bestaat uit eindeloze psychologische martelingen die voortkomen uit het voortdurend leven in de duisternis van de hel, want het vuur van de hel is donker.

De hel is ALLAH’s oord van torment en land van verdoemenis; de plaats van pijn en verdriet, het gebied van spijt en berouw. Zoals zowel tevredenheid als genot geproefd zullen worden in het paradijs, zullen in complete duisternis zowel torment als woede geproefd worden in de hel. Zoals het genot dat voortkomt uit het winnen van ALLAH’s tevredenheid vele malen meer is dan paradijselijke genietingen, is de mentale kwelling die voortkomt uit het behalen van ALLAH’s afschuw en het verwijderd zijn van het paradijs vele malen pijnlijker dan het hellevuur. Naast de pijn van het gezamenlijk branden met satan, wordt de pijn verergerd door gescheiden te zijn van profeten en heiligen en zal de ziel kermen door mentale martelingen.

Degenen die op aarde hoogmoed tonen jegens Goddelijke bevelen, zullen daar vernedering proeven tot in de eeuwigheid. Zij die op aarde de bevelen van hun ego opvolgen, zullen daar onophoudelijk berouw waarnemen. Mensen die op aarde satan gehoorzamen, zullen in de hel zijn grootste vijand zijn. Zijn respons: “ik heb jullie niets aangedaan, hadden jullie maar jullie verstand moeten gebruiken.” zal de helbewoners daarbij knetter maken.

De helbewoners zullen zich ook vijandig opstellen jegens hun vrienden die hen steunden in hun handelingen welke naar de hel leidden. Echter zullen alle kansen verspild zijn. De vele verschillende fysieke en mentale kwellingen op aarde tonen aan dat de helbewoners het toppunt van elke soort kwelling zullen proeven in de hel. Elk denkbaar soort torment zal in de hel worden ervaren; zowel psychisch als fysiek.

İslam Geloof

Auteur:
İslam Geloof
Onderwerp Categorieën:
Read 5.618 times
In order to make a comment, please login or register
GERELATEERDE VRAGEN