Hoe kan ik bewijzen dat de Quran niet veranderd is?

Detail van de Vraag
Hoe kan ik de mensen die zeggen dat de Quran veranderd is bewijzen dat dit niet waar is?
Antwoord

Beste Broeder/ Zuster,

Dit weten we op verschillende manieren.

1) Zoals bekend is, is de Koran op een mutawatir wijze gekomen. Mutawatir nieuws is een van de zekere informatiebronnen. Bijvoorbeeld dat İstanbul is veroverd door Fatih Sultan Mehmed is een mutawatir nieuws.

Ander voorbeeld: Iemand die nog nooit in Nederland is geweest maar wel van zijn bestaan afweet door het te horen of met behulp van een wereldkaart en er niet aan twijfelt, is een mutawatir nieuws.

2) Vanaf het moment dat de Koran geopenbaard werd, heeft hij tot op heden bereikt door schriftelijk wijze of door het te memoriseren. Het is zelfs zo dat er op dit moment zoveel mensen zij die de hele Koran uit hun hoofd weten, dat als je alle Korans verwijderd, dan kunnen alsnog zij de hele Koran van begin tot eind opnieuw schijven.

De  [qtip:(tarawih)| gebed tijdens Ramadan avonden] gebeden die met hatims (het uitlezen van de Koran) worden gebeden laat dit weer zien. Aangezien dat vanaf het moment dat de Koran werd geopenbaard, wordt het beschermd door de personen die de Koran hadden gememoriseerd, en zodoende kan men geen mogelijkheid geven dat het is veranderd.

3) De bovengenoemde kwesties waren kwesties die te maken hadden met het verstand. Hiernaast zijn er ook wetenschappelijke onderzoeken. Een van de oudst bekende geschreven Koran bevindt zich in Istanbul Topkapi museum. Wetenschapper Prof. Dr. Tayyar Altıkulaç heeft met zijn onderzoek bewezen dat er geen verschil is tussen die Koran en de Koran van nu.

4) Als we kijken naar de reden waarom de Bijbel is veranderd (vervalst) dan zien we dat de Bijbel veel later is geschreven. Maar de Koran is gelijk na het overlijden van de Profeet (v.z.m.h.) geschreven. Het werd geschreven in een periode waar bijna alle schrijvers van de openbaringen nog in leven waren.

Deze kwesties en andere kwesties hebben ervoor gezorgd dat de Koran tot op heden onveranderd is. 

İslam Geloof

Auteur:
İslam Geloof
Onderwerp Categorieën:
Read 6.998 times
In order to make a comment, please login or register