een tweede vrouw huwen zonder toestemming

Detail van de Vraag
Tijdens de 1ste huwelijk van de profeet was hij monogaam.Waarom trouwde hij niet tijdens zijn 1e huwelijk met meerder vrouwen? Als er geen toestemming nodig is van de eerste vrouw om te huwen met een tweede dan is het zeer gevaarlijk om te trouwen hedendaags want je weet niet of je partner wel van jou zal zijn.
Antwoord

Beste Broeder/ Zuster,

Vraag beschrijving: Tijdens de 1ste huwelijk van de profeet was hij monogaam.Waarom trouwde hij niet tijdens zijn 1e huwelijk met meerder vrouwen? Als er geen toestemming nodig is van de eerste vrouw om te huwen met een tweede dan is het zeer gevaarlijk om te trouwen hedendaags want je weet niet of je partner wel van jou zal zijn.

Antwoord:

- Onze Profeet's (v.z.m.h.) huwelijken is gebeurd met het bevel van Allah. Zo is bijvoorbeeld Hz. Zainab's huwelik met onze Profeet (v.z.m.h.) vastgelegd met een vers uit de Koran.

- Dat er geen toestemming nodig is, betekent niet dat het ook moet gebeuren. Echter, een dergelijk huwelijk is geen weerhouding van de geldigheid van het huwelijk. Het is namelijk zo dat dit tweede huwelijk op een dag toch naar voren zal komen.

Link 1 - waarom moet men geen toestemming vragen

Link 2 - toegestaan aantal vrouwen vraag

İslam Geloof

Auteur:
İslam Geloof
Onderwerp Categorieën:
Read 8.580 times
In order to make a comment, please login or register