De dag des oordels ? Klopt dit.

Detail van de Vraag

Alles zal op de dag praten zelfs poppen. Want dan zullen ze zeggen : 'waarom heeft u ons geen ziel gegeven zo als de andere " Is dit juist. En dus daarom mogen we geen mensen tekenen.

Antwoord

Beste Broeder/ Zuster,

Islam heeft voor elk onderwerp een standpunt, zo ook voor voor tekeningen.

 

Omdat de Islam gebaseerd is op de eenheid van Allah, en om dit geloof te waarborgen toont het grootst mogelijke zorgvuldigheid.

Het heeft alle open of bedekte mogelijkheden die naar afgoderij en het toekennen van partners van Allah uitgesloten, Daarom is het uiterst gevoelig als het aankomt op afbeeldingen en tekeningen. Omdat meestal afbeeldingen, tekeningen, standbeelden enz. gebruikt worden om geliefden te herdenken kan dit later leiden tot het toekennen van partners aan Allah en tot het verheerlijken van de personen waarvan een standbeeld wordt gemaakt. Daarom sluit de Islam deze deur.

"Diegene die een afbeelding maakt van een levende zal Allah bestraffen totdat hij leven heeft gegeven aan die afbeelding. De kunstenaar zal nooit leven kunnen geven aan die afbeelding en zal daarom eeuwig bestraft worden."(Tecrid-i Sarih vertaling, VI,blz. 533).

"O diegenen die zulke afbeeldingen maken. Op de dag des oordeel zal er gevraagd worden dat ze leven moeten geven aan die afbeeldingen en zullen bestraft worden"(Tecrid, XII, 116).

Niet de afbeeldingen zelf maar de makers van die afbeeldingen zal Allah vervolgen door aan hun te zeggen;"Geef nu leven aan hun".

 

İslam Geloof

Auteur:
İslam Geloof
Onderwerp Categorieën:
Read 6.524 times
In order to make a comment, please login or register
GERELATEERDE VRAGEN