Hoe wordt de barmhartigheid van de moeder verkeerd gebruikt?

De barmhartige moeder doet voor dit wereldse leven er alles aan haar kind van het slechte te weerhouden en tot het goede aan te zetten, en voedt het er ook naar op. Zij wilt hem de heer van het land maken, waardoor zij hem van de Islamitische scholen afhaalt en naar het niet- Islamitische toestuurt. Echter, hierbij denkt zij niet na over het eeuwige hiernamaals.

Zij probeert hem van de wereldse gevangenis te redden, terwijl ze niet denkt aan helse vuur. In tegenstelling tot haar barmhartigheid zorgt ze ervoor dat het kind jegens haar een aanklager wordt in plaats van een verdediger. Het kind zal haar aanklagen met: “Waarom heb je mijn geloof niet gered en voor deze verdoemenis gezorgd?”. En omdat hij in dit wereldse leven niet is opgevoed met de Islam, zal hij de barmhartigheid van zijn moeder niet tegemoet kunnen komen, misschien zal hij zelfs naar haar fouten zoeken.

Echter, wanneer de moeder deze barmhartigheid juist gebruikt en haar kind van het helse vuur met haar barmhartigheid probeert af te houden, zal een deel van de goede daden die haar kind verricht, ook op haar naam komen. Hierdoor zal na de dood van zijn moeder het kind met deze goede daden licht naar zijn moeder toesturen en zal hij zijn moeder in het hiernamaals beschermen, in plaats van aan te klagen. Het kind zal hierdoor ook een goed kind in het hiernamaals zijn. De beste en eerste leraar van een kind, is zijn moeder. [qtip:(1)| Said Nursi, Flitsen: 24ste Flits]

Read 8.044 times
In order to make a comment, please login or register
GERELATEERDE VRAGEN